sobota 23. augusta 2008

Zdravé vložky do topánok

Na stránke http://www.patakyovi.cz/diskuse.php som objavila zaujímavé vložky do topánok, sama mám s chodidlami problémy a tak ma tento prístup zaujal, vraj firma Hanák vyrába aj obuv s takto tvarovaným vnútrom.



"Vložky a stélky. Požadavky jsou :
Respektovat přirozený tvar a funkci nohy a chodidla jako takového, respektovat nervový a energetický systém chodidla plosky, individuality jedince, tepelné vlastnosti plosky, dělení na tvrdé a měkké tkáně a akupresurní body a plochy, vytvořit rovnoměrný tlak na plosku z důvody nenatahování či nestláčení svalů a jejich úponů, možnost dotvarování vložky jak v tlaku, tak v torzi, optimalizovat dynamické vlastnosti palce a umožnit odstranit nebo eliminovat vliv již vzniklých deformací kostry, nohy, chodidla a plosky včetně prstů. Jako nadstavbový požadavek je léčení některých nemocí – migrény, cukrovky, bolesti kloubů apod. Vliv na vitalitu a snížení opotřebení organismu se nyní prokazuje.



Pro sportovce jde o prevenci a ochranu svalových a kostních tkání, úsporu výdeje energie přirozeným způsobem provádění pohybů, rychlejší regeneraci, termální stabilitu plosky a tím i chodidla, dynamiku pohybu a menší soustředění se na úkon, lepší reakce a svalovou odezvu, rozšíření vnímaní sportovního děje a přirozené střídání zátěže a uvolnění.

Pro běžného uživatele jde o prevenci a ochranu svalových a kostních tkání, úsporu výdeje energie lepším způsobem provádění pohybů, termální stabilitu plosky a tím i chodidla, přirozenější pohyb a lepší stabilitu, lepší reakce a dynamiku pohybu. U léčby jde o podpůrné efekty vlastní somatické léčby a vlastní ovlivnění akupresurních bodů a energetických, nervových a lymfatických drah. Doporučujeme konzultovat vliv stélky či vložek se svým lékařem.


Vyvíjíme, konstruujeme a vyrábíme zdravotně - ortopedické stélky a obuv
Výrobek je patentově chráněn, jedná se o sendvičovou konstrukci korek, vzduchový polštář, dvouvrstvý svršek, který je možno udělat do tvaru libovolné boty bez omezení velikosti u vložek ve třech vzorech – standard (proplácený VZP jako ortopedická pomůcka); speciál (s vyšší vzduchovou vrstvou) a pracovní (zesílené se spodní vrstvou navíc); a u stélek se jedná o konkrétní seznam šitých bot a nazouváků.

Stélky jsou zapracovány do všech typů obuvi a je možno je objednat i jako vkládací vložky ve třech variantách – standard (proplácí VZP), speciál a pracovní (vysoko zátěžová). Novou konstrukcí a tvarováním zamezují nepříjemným bolestem chodidel, vznikajících následkem tlaku na cévy a nervy plosky nohy. Povrch stélky je potažen speciálně upravenou tkaninou, která účinně zamezuje vzniku a tvorbě bakterií a plísní.

Sendvičové uspořádání vložky standard má základ v korkovém tvarovaném středu a horní dotykové vrstvě. Pracovní má navíc zpevňující tkaninu dole a vložka speciál má vloženou vzduchovou vrstvu mezi korek a horní dotykovou vrstvu."

citované zo stránky: http://www.patakyovi.cz/diskuse.php

Žiadne komentáre: